Općina Vratišinec, Dr. Vinka Žganca 2, 40316 Vratišinec
img1
Tel: 040 866 966
sjena

Novosti

Roberta Radiković na prijemu kod načelnika - Općina Vratišinec

Roberta Radiković na prijemu kod načelnika


U vijećnici Općine Vratišinec, 20. prosinca 2021. održan je prijem Roberte Radiković povodom ostvarenja izvanrednih sportskih rezultata. Dočekao ju je načelnik Općine Mihael Grbavec. Boksati je počela u listopadu prošle godine, a već se može pohvaliti titulom viceprvakinje države u boksu u kategoriji juniorki do 57 kilograma. Petnaestogodišnja Roberta Radiković iz Vratišinca učenica je prvog razreda Srednje škole Čakovec, smjer fizioterapeut.


Priznaje da joj ni jedan od sportova u kojima se okušala nije baš do kraja sjeo, sve dok nije probala boks u Boksačkom klubu Čakovec. „Naime, isprobala sam nekoliko sportova, od atletike, odbojke pa čak i mažoret plesa. Tri i pol godine bila sam mažoretkinja, a sad sam boksačica“, kroz smijeh govori Roberta. U boksu je stalno nešto novo, drukčije. Ni jedan trening nije isti i baš na svakom naučim nešto novo. Nikad mi nije dosadno na treningu, objašnjava čime ju je očarao taj sport. Vidim se u boksu i imam planove za budućnost. Želja mi je biti prvakinja i nadam se otići na svjetsko prvenstvo. Osim titule viceprvakinje Hrvatske u svojoj kategoriji, osvojila je drugo mjesto na natjecanju Zagreb Open u iznimno jakoj konkurenciji.


Majci Danijeli Balažić nije bilo svejedno kad je čula da kćer želi na boks. - „Oko mjesec dana smo se mama i ja dogovarale oko toga hoću ili trenirati ili neću. Iako je možda i mislila da ću odustati od svega, ipak me vozila na treninge. Sad se već opustila i prihvatila da boksam i velika mi je potpora“. – govori Roberta. Mama ističe kako je potrebno jako puno odricanja i da se uvijek za nju boji kada je u borbi.


„Jako sam ponosan za uspjeh i ostvarenje postignutih rezultata, te se nadam da će u budućnosti postići sve svoje snove i osvojiti još titula te nam u našu Općinu donijeti i naslov prvakinje.“- govori načelnik Grbavec.


Objavljeno: 20.12.2021.
Iz kataloga događanja

Trenutno nema događanja.
SVA DOGAĐANJA

Obavijesti

Nema ubilježenih obavijesti.
SVE OBAVIJESTI

Novosti

SVE NOVOSTI