Smanji tekst Resetiraj tekst Povećaj tekst
Porez na nekretnine
E-mail
Ispis
PDF
Utorak, 08 Kolovoz 2017 09:01

POREZ NA NEKRETNINE

 

Od 01.01.2017. godine na snazi je novi Zakon o lokalnim porezima (NN 115/16) temeljem kojeg se od 01.01.2018. godine uvodi porez na nekretnine (nema više naplate komunalne naknade), za koji utvrđivanje i naplatu obavljaju jedinice lokalne samouprave.

Člankom  20. stavkom 2. Zakona propisano je da su sve jedinice lokalne  samouprave (dalje u tekstu JLS), dužne uvesti i naplaćivati porez na  nekretnine, prema članku 70. Zakona s danom stupanja na snagu odredbi  koje se odnose na porez nekretnine odnosno od 01. siječnja 2018. godine.

 

Obrasce za porez na nekretnine možete preuzeti na web stranici Općine Vratišinec ili u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vratišinec, Dr. V. Žganca 2.

Obrazac  molimo da ispunite i tako ispunjeni vratite u Jedinstveni upravni odjel  Općine Vratišinec što prije, a najkasnije do 31. 10. 2017. godine. Traženi  podaci odnose se isključivo za nekretnine na području Općine Vratišinec.

 

Ako  ispunjeni obrazac ne dostavite u naznačenom roku, za obračun poreza na  nekretnine korist će se podaci s kojima raspolaže Općina Vratišinec (za  dosadašnju naplatu komunalne naknade), a sukladno Zakonu primijeniti će  se najviši koeficijenti za obračun poreza na nekretnine.


Obrazac porez na nekretnine

 

Jedinstveni upravni odjel

Općine Vratišinec