Općina Vratišinec, Dr. Vinka Žganca 2, 40316 Vratišinec
img1
Tel: 040 866 966
sjena

Novosti

Sudjelovanje mještana u planiranju i donošenju proračuna za razdoblje 2022.-2024. - Općina Vratišinec

Sudjelovanje mještana u planiranju i donošenju proračuna za razdoblje 2022.-2024.


Pozivaju se svi zainteresirani mještani Općine Vratišinec da sudjeluju u planiranju i donošenju Proračuna Općine Vratišinec za razdoblje 2022. – 2024. Svi zainteresirani mogu svoje pravo ostvariti tako da ispune obrazac za sudjelovanje u planiranju i donošenju proračuna za tekuću godinu, koji mogu ispuniti i poslati poštom na adresu:


OPĆINA VRATIŠINEC Dr. Vinka Žganca 2 40 316 Vratišinec S naznakom: Sudjelovanje mještana u planiranju i donošenju proračuna za 2022.-2024. godinu


ili skenirano na e-mail: opcinavratisinec@gmail.com.


Molimo obrazac dostaviti najkasnije do 15.10.2021. godine.


Općina Vratišinec poziva svoje mještane da ispunjavanjem objavljenog obrasca za sudjelovanje, svojim konstruktivnim komentarima i prijedlozima uključe u planiranje proračuna za iduću godinu. Svi prijedlozi će biti razmotreni. Sudjelovanje mještana u planiranju i donošenju proračuna važno je kako bi se sredstva proračunskih rashoda već u fazi planiranja samog proračuna usmjerila u projekte i programe koji bi bili u najvećoj mogućoj mjeri usklađeni s potrebama mještana Općine Vratišinec i njihovim iskazanim stavovima. Na ovaj način sudjelovanja mještana odlučili smo se kako bi se podigla razina transparentnosti rada općine, njihovih djelatnika, te kako bi svima Vama približili komunikaciju s načelnikom odnosno općinskom upravom. Na samom kraju molimo da se držite ovih propisanih uputa te da predlažete realne i objektivne prijedloge u skladu s proračunskim mogućnostima općine. Općina Vratišinec spada u red manjih općina u Međimurskoj županiji te je stoga i njezin izvorni proračun vrlo malen. 


Vijećnike i vijećnice općinskog vijeća molimo da se drže zakonski propisanih uvjeta za prijedloge oko proračuna koji su definirani u Poslovniku.


Napominjemo kako proračun za tekuću godinu s projekcijama za naredne dvije godine predlaže općinski načelnik, a usvaja ga općinsko vijeće Općine Vratišinec sukladno Zakonu o proračunu.


Zahvaljujemo.


 


Jedinstveni upravni odjel


i


Načelnik Mihael Grbavec


Objavljeno: 16.9.2021.


ikona
divider

Iz kataloga događanja

Trenutno nema događanja.
SVA DOGAĐANJA

Obavijesti

Nema ubilježenih obavijesti.
SVE OBAVIJESTI

Novosti

SVE NOVOSTI